سنسی محمد محمدی متولد 1362از اندیمشک خوزسنان استاد کاراته ایران از سوی رییس ساباکی دو کاراته ایران به عنوان نماینده سبک ساباکی دو کاراته استان خوزستان برگزیده شد. این خبر سال گذشته در ندای بی صدا موجی از انرژی مثبت را به همراه داشت . از این روز در آغازین روزهای سال جدید گفتگوی ویژه نوروزی مان را با این ورزشکار صاحب سبک انجام دادیم.
استاد محمدی سال نو را محضرتان تبریک میگوییم و امیدواریم سال خوبی داشته باشید-چی شد سمت کاراته آمدید؟
من هم سال جدید را خدمت همه مخاطبان تبریک میگویم و امیدوارم سالی پر از خوشی درانتظارتان باشد. سال ها بود که من رشته بدنسازی کار میکردم و خواهرزاده ام پس ازمدتها مرا به رشته کاراته دعوت کرد. و ما هم شروع کردیم و علاقمند شدیم و سال های مکرر توانستیم این رشته را ادامه دهیم. پس از گذشت زمان ،مسابقات شروع شد و خدا را شکر از سطح استانی تا مسابقات بین المللی پیش رفتیم و مقام هایی آورده شد تا اینکه بعضی از دوستان برای ثبت سبک درخواست هایی داشتند که تصمیم برآن شد که سبک ساباکی دو را ایجاد نماییم.که افتخار این را داریم که به تازگی نماینده استان خوزستان در این سبک شدیم.
در مورد این سبک توضیح دهید و این سبک به نسبت سایر سبک ها چه ویژگی هایی دارد؟
این هم یکی از سبک های کیوکوشین کاراته محسوب می شود از سبک های ماتسویی به شمار می رود،سبکی در راستای اویاماست که شاخه های زیادی دارد و ساباکی دو هم یکی از شاخه های این سبک به شمار می رود و رییس این سبک هم در ایران آقای هانشی مهدی محمودی است و خدا راشکر سال هاست که این سبک در ایران رواج داشته است و این روزها در استان خوزستان نیز ادامه می یابد.
ما معمولا کاراته را در دوبخش کومیته و کاتا میشناسیم این سبک در راستای بخش مبارزه ای قرار میگیرد؟
بله هم در بخش کاتا وهم در بخش کومیته برای این سبک تعریف شده است.گرچه تمام سبک ها این موضوع را دارند. در زمان مسابقه هر دو مورد اجرا می شوند.این سبک تمام اجراها را در برمیگیرد و ویژگی اصلی آن کامل بودن آن است. اکثر سبک ها خارج از کشور به ایران می آیند و انگشت شمار سبک هایی در ایران وجود دارد که تاسیس شده ایران باشند لذا این سبک های وارداتی در ایران و خاورمیانه نمایندگی هم میپذیرند و وقتی سبکی وارد کشور شد از شهرها به شهرستان ها انتقال داده می شود.
در مورد وضعیت وضعیت رشته کاراته در بخش کومیته و کاتا در استان خوزستان صحبت کنید و شرایط در استان چگونه است؟
در استان خوزستان سبک های زیادی در رشته کاراته انجام می شود و تمام سبک ها حتی به شکل اجسام شکنی هم وجود دارد که با تفکیک سبک ها،همه در مسابقات خاص خودشان شرکت داده می شوند.در استان خوزستان در رده آقایان و بانوان هر ساله مسابقات در سطح استان و شهرستان ها و کشوری و حتی به تازگی در رده های بین المللی برگزار می شود.
علاقه نسل جدید به ورزش های رزمی چگونه است؟دوره ای دهه شصتی ها خیلی خوب از ورزش های رزمی استقبال میکردند،علاقه دهه هفتاد و هشتادی ها به این ورزش ها چگونه است؟
به عنوان یک جامعه آماری در این سبک بیش از 60 درصد از شاگردان از دهه هفتاد،هشتاد و نودی هستند،یعنی بسیار علاقمند و پیگیر این ورزش هستند و خدا را شکر به خوبی این ورزش در استان معرفی شده و جذب بالایی دارد.
وضعیت شهرستان اندیمشک در رشته کاراته چگونه است؟
در شهرستان اندیمشک با تلاش های زنده یاد شیهان حاجی پور ورزش کاراته وارد شهرستان شد و از شروع تا امروز چهارتا پنچ هزارورزشکار کاراته کار دررده آقایان و خانم ها در اندیمشک فعالیت میکنند و خدا راشکر به خوبی این ورزش قدم های روبه جلویی دارد و قهرمان های زیادی این ورزش تربیت کرده است که در سطح جهانی حرف های زیادی برای گفتند دارند.
نوروز یک ورزشکار حرفه ای مخصوصا کسی که آموزش هم می دهد چگونه میگذرد؟
ما چه در تعطیلات و چه در نوروز روزمان را با ورزش شروع می کنیم. شما وقتی یک جامعه ورزشکار داشته باشید یک جامعه سالم دارید ووقتی یک جامعه سالم داشته باشید یک کشور سالم و سرزنده دارید. ما چه در تعطیلات چه در روزهای عادی و حتی در محیط های کاری ورزشمان را داریم و طبیعتا در روزهای تعطیلات و عید این وضعیت بهتر هم می شود.
باتوجه به اینکه به شکل حرفه ای ورزش میکنید چقدر از زمان روزانه تان را ورزش در بر میگیرد؟
روزی دوساعت کاراته حتما هست.
چون بحث نوروز و عید وفرصت تماشای فیلم هست،در گذشته تماشای فیلم های رزمی در ایجاد انگیزه برای ورود به رشته کاراته برایتان موثر بود؟
بله من هم در سنین نوجوانی و جوانی به تماشای فیلم های اکشن و مبارزات تمایل داشتم ولی خب با همراهی خواهر زاده ام مسیرم بیشتر وارد این حوزه شد.
برای علاقمندانی که میخواهند وارد این رشته شوند چه نکته ای را مطرح میکنید؟
وقتی وارد این رشته می شوی در نظر اول شرایط خیلی سخت است ولی وقتی یک تا دوماه از تمرین ها میگذرد دل کندن از این ورزش امکان پذیر نیست.وقتی سختی ها را پشت سرگذاشتی اصلا دیگر نمی توانی رهایش کنی.شاید اینگونه به نظر برسد که تمام این ورزش ریاضت کشیدن و درد است اما در زندگی، کار و اجتماع از تو یک آدم قدرتمند می سازد که باعث می شود روح و جسمت همزمان قوی شود.
سنسی محمدی میخواهیم در مورد خانواده هایی صبحت کنید که تازه میخواهتد بچه هایشان را به این رشته بیاورند برای آنها چه نکته هایی را می فرمایید؟
این ورزش دقیقا مثل مدرسه و سربازی است ،از شروع تاپایانش افتادگی و تواضع را یادمیگیرید. یعنی دقیقا براساس کمربند بهم احترام میگذاریم. از شروع و نشستن احترام میگذاریم تا حتی بلند شدن با اجازه واحترام است.این ورزش آموزش ادب و احترام است و ازسویی روح سالم و جسمی قوی تحویل میگیرید.
خانواده ها از سنین نونهالان و خردسالان میتوانند با خیالی آسوده بچه ها را به این ورزش سوق دهند و شاهد شکوفایی نسل جدید باشند.قطعا والدین هم از اینکه به فراخور این ورزش با شرایط اجتماعی موجود ،پرورش جسم و روح همزمان در این ورزش انجام میگیرد شگفت زده خواهند شد.
امسال تلاقی ماه رمضان را هم با بهار طبیعت داشته ایم،با توجه به این موضوع زمان ورزشتان تغییراتی خواهد داشت؟
باتوجه به اینکه اکثر ورزشکارانی که در باشگاه تمرین میکنیم،شاغل و یا دانشجو و محصل هستند اکثر زمان های تمرین های ما بعد از غروب شروع می شود،طبیعتا برای این ورزش جز بخش ورزش های هوازی و بدنسازی زمان چندان مطرح نیست وطبیعتا ما به خاطر شاغلین و دانش آموزان و دانشجویان زمان های ورزشیمان از غروب آغاز می شود که طبیعتا این موضوع برای کسانی هم که بخواهند در بحث دینی هم فعالیت داشته باشند مشکلی برایشان پیش نمیاید.
در مورد مسابقات پیش رو هم توضیح بفرمایید که برنامه تان برای سال جدید چیست؟
ان شاالله قبل از شهریور مسابقات کشوری را به احتمال زیاد به دلیل اینکه خود هانشی محمودی از اراک هستند درشهرستان اراک خواهیم داشت.
اینکه امسال کاراته در المپیک پاریس حضور ندارد چه واکنش هایی را در بین ورزشکاران این رشته دارد؟
مسابقات کاراته در رده های مختلف و درسطح استانی،کشوری،بین المللی،آسیایی،جهانی،کاپ اروپا و جام جهانی را داریم.
بشخصه نظرم این است که ما در جام جهانی هم که هر چهارسال یک بار برگزار می شود ورزشکاران ما حرفهایی مهمی برای زدن در سطح جهان داشته اند. سطح المپیک برای رشته کاراته کمی پایین تر ازجهانی است چون کیفیت مسابقات جهانی همیشه بالاتر بوده است که خدا را شکر هر دوره ورزشکاران ایرانی در سنین مختلف هم حرفی برای گفتن داشته اند و امیدوارم که برای دوره های بعدی هم باز هم ایرانی ها در جهان موفق باشند.
گفتگو توسط:امیدشرکت تبریزی