در حاشیه سمینار آموزش و استعدادیابی در ورزش گفتگویی با جناب حسین یکتایی مدیر قهرمانی استان قزوین و سرپرست هیات کشتی استان قزوین در گفتگویی کوتاه نظرات خود را ابراز داشت.
قزوین استانی است که پتانسیل بالایی در عرصه ی ورزش دارد و حتی در عرصه ورزش قهرمانی هم بارها چهره های قزوینی درخشیده اند؛ در رده های المپیکی، در رده های مختلف ورزشی، در کشتی و در عرصه های مختلف ورزشی. در این باره صحبت بفرمایید و اینکه برنامه ی شما برای مسابقات چیست؟ و حتی یک چنین سمینارهایی که در مورد حوزه های آموزش و استعدادیابی است چقدر می تواند برای پرورش قهرمان تاثیر گذار باشد؟
این سمینار ها تقریبا محل اتاق فکر و سیاستگذاری و تدوین مسائلی است که بایدبراورد شود تا در حوزه های ورزش به مرحله اجرایی درآید. از آنجایی که بنده مدیر مرکز ورزش قهرمانی استان قزوین هستنم، همچنین سرپرست هیات کشتی قزوین چند ماهی به بنده محول شده در ورزش موضوعات در ورزش موضوع خیلی گسترده ای است. شادابی، نشاط غرور آفرینی، همچنین استقامت، مقاومت در برابر ظالم و هم چنین مسائلی که پیش روی کشور هست، ورزش خیلی تاثیرات خوبی در روحیه فردی و جمعی دارد. همچنین همه ی ما باید در حوزه ورزش دست به دست هم بدهیم . همکاران بنده در استان و کشور تمام تلاششان را کرده اند، در برنامه استعداد یابی اخیری که وزارت محترم ورزش تبیین کرده اند، از این استعداد ها نخبه یابی کنیم. و روی آنهابرای مسابقات آینده و مسابقات بین المللی آسیایی،جهانی و المپیک سرمایه گذاری کنیم .
ما در قزوین از همین المپیاد الان اعزام به مسابقات آسیایی در رشته ها داشته ایم. از همین برنامه ها مشابه آن قبل از اینکه المپیاد باشد، آقای احسان لشکری را داریم که قهرمان المپیک و جهان است، شش بار قهرمان آسیا شده اند. هم اکنون هم به عنوان مربی در حوزه ورزش کشتی قزوین دارند تلاش می کنند. تیم منسجمی را شکل داده اند و افراد مختلفی در حوزه های مربی ها هم انجام می دهیم. در حوزه ای که در حوزه کار ما هست انشالله به آن بپردازیم. بتوانیم مربی های بیاوریم که مسیر قهرمانی را خوب تعریف کنند و مسیر قهرمان شدن برای یک قهرمان را با توجه به اینکه سن قهرمانی کم هست ،در نوجوانان، جوانان و بزرگسالان با شرایط روز جامعه که خیلی ما در عرصه های بین المللی پیشرفت های خوبی داشتیم این پیشرفت ها مضاعف و بهتر بشود.
از دو بخش می توان این بحث را پیش برد یک بخش حمایت از قهرمان ها است چه در حوزه استعداد یابی چه در حوزه آموزششان، و از سویی دیگر هم بحث برگزاری پانزدهمین المپیاد ورزشی دانشجویان است، اینگونه المپیاد ها چقدر می تواند به بار آموزشی و پرورش استعداد ها کمک بکند؟ و چون بحث قهرمانی هست چقدر می تواند این قهرمانان را به عرصه ی حرفه ای وارد کند؟
به نکته ی خیلی خوبی اشاره کردید. با توجه به اینکه در حوزه دانشجویی، دانش آموزی حوزه های دیگر که به صورت سیستمی در ورزش حاضر می شوند، همه مکمل و مقوم یکدیگرند. ما می توانیم از برنامه های خودمان از برنامه های آنها چکیده اش را بیاوریم. چون رده ی سنی دانشجویان بالای ۱۸ سال می شود. ما در حوزه ی استعدادیابی بین ۱۵ تا ۱۶ سال است. اینها در این فاصله ای که بین استعدادیابی ما و آن دانشجویان هست افراد در چرخه ای قرار می گیرند که شرایط و میدان برایشان است. اگر کسی در استعدادیابی های ما موفق نشود اینجا نتیجه نگیرد و تلاشش را بکند می رود در حوزه ی دانشجویی در ان رده ی سنی می توان از او بهره برداری کرد به صورت حرفه ای که اگر انجا جواب بدهد در سطح آسیایی و بین المللی اهمیت بیشتری در رده ی بزرگسالان دارند در رنکینگ بین المللی و جهانی و المپیک قرار خواهیم گرفت.
ما در این میادین می توانیم بهره برداری بیشتری از آنها داشته باشیم. همین بچه هایی که الان در استعداد یابی ما هستند در آینده به مسابقات دانشجویی می روند و برای انها میدانی است. همانطور که استحضار دارید این استعدادیابی ها برای بچه ها به اصطلاح نظامی مانور هستند. و اگر یک نظامی مانور خوب ندیده باشد در میدان نمی تواند خوب عمل کند. الان شرایط خیلی خوب شده است و هماهنگی های خوبی بین وزراتخانه ها محترم ورزش و آموزش پرورش و وزارت علوم پیش بینی شده. گام های خیلی خوبی برداشته شده است. دولت محترم هم همیشه اهمیت می دهند. به خصوص دولت مردمی که به مردم بسیار توجه دارد. و شعارهایشان در حوزه ورزش محقق شده است. با همین برنامه استعدادیابی و المپیادی که راه انداخته اند نشان می دهد که اهداف، اهداف خوبی هست. مسیرش خوب تعریف شده است. حضور آقای دکتر پولادگر که دو ماموریت به ایشان داده شده بود اما با وجود این دو ماموریت اینجا در این المپیاد حضور یافتند و این نشانه ی اهمیت به این حوزه است و اتفاق خوبی است.
گفتگو توسط: امیدشرکت تبریزی