احتمالا شما هم در بازار، میوههای ناشناخته ای را دیده اید که نه تنها اسمشان را نشنیدهاید،بلکه شاید قیافهشان هم برایتان عجیب است.
البته اکنون برخی میوهها مثل کامکوت ،دیگر معروفتر از قبل شدهاند! با این حال هنوز هم هستند کسانی که شنیدن نام یا دیدن عکس کامکوت یا برخی میوه های استوایی ذکر شده برایشان تازگی داشته باشد.
قرار است که در چند شماره این میوه های استوایی را برایتان معرفی کنیم:
1 – Rambutan رامبوتان:
این میوه در جنوب شرقی آسیا می روید. درخت رامبوتان همیشه دارای میوه است. طعم این میوه شیرین است و میتوان طعم آن را به انگور تشبیه کرد.
2-سیب ستاره (Star Apple)
سیب ستاره درختی از نواحی گرمسیری و از خانواده ساپوتاسه میباشد. این گیاه بومی غرب هندوستان است. میوه ها گرد، بیضوی یا گاهی گلابی شکل، به قطر 5 تا 10 سانتیمتر، به رنگ قرمز – ارغوانی، ارغوانی تیره یا سبز کمرنگ دیده میشوند.
پوست میوه ها براق، صاف، نازک، چرمی هستند و درون میوه دارای پالپی نرم، سفید، با مزهای شیرین با 6 تا 11 بذر با پوشش ژلاتینی و مرکزی ستارهای شکل دیده میشود. نام این گیاه نیز به دلیل مرکز ستارهای شکل آن می باشد. درخت میوه سیب ستاره ای بین هشت تا سی متر ارتفاع دارد و ضخامت قطر تنه آن یک متر است و شاخه هایی متراکم دارد که در تاج درخت قرار گرفته اند. برگهای آن حالتی چرمی دارند و رنگ آن ها سبز پر رنگ است.
روی برگ ها در هنگام رسیدن کاملا صاف است و زیر آن با پرزهای ابریشمی و خرمایی رنگ پوشیده شده است. هنگامی که این برگها نرسیده هستند، این پرزها به رنگ نقره ای می باشند. میوه سیب ستاره ای بسیار خوش رنگ است و مزه ای ملایم و شیری دارد و رایحه آن واقعا در صنعت و عطر ادکلن کمیاب است.
که البته با توجه به علاقه عطرسازان به رایحههای میوهای، این انتظار می رود که استفاده از این رایحه در ترکیبات عطرها بیشتر گردد.
3 – Jackfruit جاک فروت یا جاکویرا
این میوه در جنوب و غرب هند و سریلانکا و فیلیپین و بنگلادش میروید. میوه جاک فروت شبیه آناناس، اما از آن شیرینتر است. از چوب این درخت به خاطر استحکام بسیار آن در ساخت اثاث منزل استفاده میشود.
4 – Passion Fruit پشن فروت
زادگاه اصلی این میوه آمریکای جنوبی و هند و نیوزلند است. این میوه دارای دانههای ریز مانند انجیر، اما از انجیر شیرینتر است و در تهیه بستنی و شیرینی از آن استفاده میشود.
زادگاه اصلی این میوه آمریکای جنوبی و هند و نیوزلند است. این میوه دارای دانههای ریز مانند انجیر است، اما از انجیر شیرینتر است و در تهیه بستنی و شیرینی از آن استفاده میشود. میوه تقریبا گرد و بیضی شکل میباشد، پوست آن چرم مانند، که نرم و مومی شکل بوده و آرایش رنگ آن از ارغوانی تیره کمرنگ با خالهای سفید ریز تازرد روشن یا رنگ کدو حلوایی میباشد.
درون میوه یک حفره وجود دارد که کم و بیش بایک ماده معطر دو جداره پر شده است، کیسههای غشایی پرتقالی رنگ، عصاره گوشتی که محتوی بذرهای حفره دار – سخت، کوچک، قهوهای تیره یا سیاه می باشد. گونه زرد رنگ آن معمولا بزرگتر از ارغوانی میباشد و عطرو بوی آن شبیه گواوا و شیرینی زیادی دارد،
اما گوشت گونه ارغوانی دارای اسید کم، مزه و عطر بهتر میباشد و بخش عمده میوه را عصاره تشکیل میدهد. پشن فروت یا همان میوه گل ساعتی باعث کاهش رشد سلول های سرطانی میشود، ضد اضطراب و آرام بخش است، در کاهش وزن تاثیر زیادی دارد، برای بیماریهای قلبی مفید میباشد
همچنین یک منبع غنی از ویتامین A و C است. میوه گل ساعتی فواید زیادی دارد و برای سلامتی بسیار مفید میباشد.
5 – Lychee لیچی
زادگاه اصلی این میوه جنوب چین و جنوب هند و تایوان است. پوست این میوه مانند پسته سخت است و گفته میشود، قدمت آن به ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد بازمیگردد. طعم این میوه شبیه انگور و از جمله میوههای سرشار از ویتامین سی است.
6-میوه فیسالیس (physalis)
میوه فیسالیس به دلیل طعم خوش و بی نظیرش در کشورهای اروپایی و آمریکایی طرفداران زیادی دارد. فیسالیس میوه استوایی بومی آمازون بوده است که در آفریقا و آسیا یافت میشود. بوتههای این میوه تا ارتفاع 1 متر رشد میکنند و دارای بوتههای کوچک مخملی کرم رنگ 3 گوش است.
هر بوته در صورت نگهداری صحیح قادر به تولید 2 یا 5 کیلو میوه است. میوهی فیسالیس در غلاف گل رشد کرده و در آن مخفی است. ویژگی منحصربهفرد میوهی فیسالیس (physalis) ظاهر فانوس شکل آن است.این میوه به رنگ زرد طلایی است و از نظر شکل و اندازه شبیه گوجهای کوچک است.
چندین گونه در ردهی فیسالیس و خانوادهی بادنجانیان وجود دارد؛ بنابراین این گیاهان نیز از خانوادهی گوجه و بادمجان محسوب میشوند. تنها چند گونه از فیسالیس میوهی خوردنی تولید میکنند. فیسالیس طعمی نسبتا ترش و شیرین دارد. درون میوههای رسیده دانههایی کوچک وجود دارد.
و خوردن میوهی نارس در بعضی افراد ناراحتی گوارشی ایجاد میکند. این میوهها بهطور تازه و همچنین در پای، سالاد میوه و غیره مصرف میشوند. طعم فیسالیس مشابه آناناس و توت فرنگی است.
ادامه دارد...
نوشته شده توسط:میترا برزگری