در بین خانواده قهوه درکافی شاپ ها نامی به نام موکا یا موکاچینو را میبنید که این هفته درباره این نوشیدنی مینویسیم.
کافه موکا (/ˈmɒkə/ or /ˈmoʊkə/) (به انگلیسی: Caffè mocha) (به ایتالیایی: Mocaccino موکاچینو) نوع شکلاتی کافه لاته است. مانند یک کافه لاته بر اساس اسپرسو و شیر داغ تهیه میشود اما به آن شکلات شیرین غالباً به شکل پودر کاکائو اضافه میشود. موکا را همچنین میتوان با شکلات تلخ یا شیرشکلاتی تهیه نمود. در برخی کشورها و گویشها کافه موکا را با نام موچاچینو میشناسند.
منظور از کافه موکا میتواند شکلات داغ که به آن مقداری قهوه اسپرسو اضافه شده است باشد. مانند کاپوچینو یک قهوه موکا میتواند شامل یک لایه شیر یا خامه به جای شکلات داغ در بالایش باشد. همچنین میتوان برای خوشمزه تر کردن نوشیدنی اندکی پودر کاکائو یا مارشملو به سطح آن اضافه کرد. نوع سفید قهوه موکا مانند نوع اصلی تهیه میشود فقط به جای شکلات معمولی از شکلات سفید استفاده میشود.
کافی موکا یک نوشیدنی چند لایه، چند رنگ و جذاب می باشد در روزهای پائیزی بسیار دلنشین است.
طرز تهیه کافی موکا نوشیدنی چند لایه
کافی موکا یک نوشیدنی گرم خوشمزه می باشد که تشکیل شده از چند لایه می باشد که این لایه ها عبارت است از شکلات داغ و اسپرسو همراه با شیر و کف می باشد.
مرحله اول :درست کردن شکلات داغ
ابتدا باید شکلات داغ را آماده کنید و برای این کار باید شیر را روی حرارت قرار دهید و وقتی گرم شد شکلات را یا کاکائو با شکر را به آن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا شیر نجوشد، کمی که شیر با شکلات غلیظ شد از روی حرارت بر میداریم و داخل لیوان میریزیم.
نوشیدنی گرم
مرحله دوم :آماده کردن اسپرسو
برای این کار هم باید از یک قهوه خوب و موکا پات استفاده کنید.و یا با روش سنتی داخل قهوه جوش اسپرسو را آماده کنید . بعد اسپرسوی آماده شده را به آرامی روی شکلات داغ میریزیم
مرحله پایانی :آماده کردن شیر و کف شیر
در مرحله بعد هم باید شیر و کف شیر را آماده کنید که برای این کار باید از وسیله کف ساز استفاده کنید و یا با روش ساده شیر را داخل یک شیشه مثل شیشه مربا بریزید و 30 ثانیه در ماکرو یو قرار دهید.بعد در شیشه را محکم ببندید و حسابی تکانش دهید . شیر را به آرامی روی شکلات و اسپرسوی داخل لیوان بریزید . در این مرحله مواد با هم قاطی میشوند . در آخر هم کف های روی شیر را روی نوشیدنی بریزید تا کافی موکای خوشمزه شما آماده شود.
نکات تکمیلی در مورد کافی موکا
کافی موکا جزو نوشیدنی - نوشیدنی گرم میباشد.
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 15دقیقه میباشد .
کافی موکا را می توانید در وعده صبحانه - میان وعده - دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
فواید قهوه موکا برای مغز
قهوه موکا یکی از محبوب ترین انواع قهوه در میان افراد و خصوصا جوانان است. شاید تا پیش از این احساس می کردید نوشیدن یک فنجان قهوه به سبب اوقات فراغت، سرگرمی و یا لذت است اما به کمک تحقیقات کارشناسان در دانشگاه Clarkson و Georgia هم اکنون اطلاعات بیشتری در این خصوص داریم.
براساس آخرین تحقیقات منتشر شده درخصوص مواد مغذی، ترکیب کافئین و شکلات در موکا در عین طعم لذیذ، نیروی بینظیر نهفته در کاکائو و قهوه را به تمامی دوستداران این قهوه منتقل میکند.نوشیدن موکا ماده غذایی مفیدی به مغز شما می رسانید.
تاثیر قهوه بر مغز
قهوه موکا و افزایش تمرکز
پس از این که محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف کاکائو بر میزان دقت، انگیزه برای انجام کار، احساس اضطراب، انرژی و خستگی افراد تاثیر مثبت دارد. تیم دانشگاه کلارکسون یک سال زمان صرف مطالعه روی این موضوع کردند. آزمایشات به منظور ارزیابی حالات روحی و نحوه انجام وظایف، افراد را مورد بررسی قرار داد.
نتایج بسیار جالبی در نهایت حاصل شد. کاکائو موجب افزایش جریان خون در مغز می شود، که خود باعث افزایش میزان شناخت و توجه در افراد میشود. کافئین به تنهایی میتواند اضطراب را افزایش دهد. این پروژه خاص نشان داد کاکائو موجب کاهش و تعدیل تاثیرات تولید استرس حاصل از مصرف کافئین میشود. درنتیجه نوشیدن موکا به همین دلیل توصیه میشود.
نوشته شده توسط: امید شرکت تبریزی