حتماً این روزها به پستها، وبینارها و مطالبی در فضای مجازی برخورد کردهاید که تأکید دارند شما با قدرت بیانتهایی که دارید قادر به انجام هر کاری در زندگی خود هستید. جملات محکم و کوبندهای که به شما میگویند فقط کافی است حرکت کنید تا به هر آنچه که میخواهید برسید و خوشبختی را در آغوش بگیرید. این حرفها و جملات انگیزشی همان روانشناسی زرد مخربی هستند که امروز قرار است با آن آشنا شویم.
در یک تعریف کلی، روانشناسی زرد (Popular psychology) را میتوان هر مطلب غیرعلمی و عامهپسندی دانست که از سوی افرادی غیر از روانشناسان به عامهی مردم ارائه میشود. روانشناسی زرد به صحبت درمورد روان انسان میپردازد و مفاهیمی را بهعنوان مطالب علمی بیان میکند که درواقع هیچ پایه و اساس علمی مشخصی برای آنها وجود ندارد. در روانشناسی زرد همه چیز ممکن است و شما بهعنوان یک انسان منبع قدرتی بیانتها هستید و برای رسیدن به خواستههای خود فقط کافی است اراده کنید.
دلایل محبوبیت روانشناسی زرد در بین مردم
همهی ما در جامعهای زندگی میکنیم که بهگفتهی کارشناسان، بخش قابلتوجهی از افراد آن با مشکلات روانشناختی دستوپنجه نرم میکنند. زندگی در چنین شرایطی با وجود مشکلاتی که همگی با آنها درگیر هستیم باعث میشود تا بسیاری از مردم در دام روانشناسی زرد و بهاصطلاح روانشناسان فعال در این حوزه بیفتند؛ چراکه این افراد با جملات مثبت و انگیزشی خود وعدهی خوشبختی و رهایی از مشکلات را به همه میدهند.
دلیل بسیار مهم دیگری که برای محبوبیت چشمگیر روانشناسی زرد نهتنها در ایران بلکه در سراسر جهان میتوان ذکر کرد، نسخههایی است که در این حوزه برای افراد و مشکلاتشان پیچیده میشود. روانشناسی زرد درست مثل مسکنی است که دردهای شما را بهسرعت التیام میبخشد و احساس شوق و نشاطی موقت به شما میبخشد. همین موضوع سبب میشود تا استقبال بالایی از جملات انگیزشی و گفتههای روانشناسان زرد بهعمل آید.
ادامه دارد...
نوشته شده توسط:ثمین وطنی